Wie wij zijn

Stichting Hilversum One is een omniculturele organisatie, die zich als doel heeft gesteld, het verbinden van mensen door middel van kunst en cultuur. De stichting wil Hilversummers van verschillende culturele achtergronden, leeftijden en seksuele voorkeuren en regligies samenbrengen om zo meer begrip, kennis en samenwerking te creëren voor de diversiteit aan culturen binnen Hilversum.

Bestuur
Stichting Hilversum One is opgericht in 2016 door Sly Ndlovu uit Zimbabwe, die ruim 8 jaar in Hilversum woonde en inmiddels een paar jaar in Bussum woont. Siloyile studeerde financieel management in Zimbabwe, werkte daarna onder meer bij de Wereldomroep en is nu financieel manager bij de INHOPE, een stichting die wereldwijd strijdt tegen kindermisbruik. Naast het feit dat ze goed met cijfers kan omgaan, heeft ze ook ervaring met het organiseren van events, zoals ze in Kaapstad deed voordat ze naar Nederland kwam. Siloyile is als voorzitter van Hilversum One de drijvende kracht achter de stichting en het eerste aanspreekpunt voor partners en subsidiegevers.

Het bestuur bestaat verder uit Wopke Postuma-Bijl:hij is en IT specialist en een aanwinst voor de stichting door zijn enorme organisatietalent. Wopke coördineert de vergaderingen en onderhoudt de contacten met derden, zoals de gemeente en andere fondsen die voor aanvullende inkomsten zouden kunnen zorgen.

Lei Ma: die een cateringbedrijf runt en een groot netwerk heeft dat hij ten bate van de stichting gebruikt. Hij is ook projectmanager voor een NGO in Hilversum die zich richt op het helpen van jongeren in China om een stem te hebben in hun land. Hij is homo en heeft een band met de LGBT-gemeenschap in Nederland

Sly Ndlovu, Lei Ma en Wopke Postuma-Bij dragen samen bij aan verbinding, begrip en kennis binnen alle culturele diversiteit in Hilversum.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Stichting Hilversum One weerspiegelt de diversiteit van de mediastad waarin de stichting opereert. De RvT bestaat uit Nederlandse vrouwen met een breed netwerk in Hilversum, een Syrische man en een Marokkaanse vrouw die geworteld zijn in de moslimgemeenschap die een kwart van de Hilversumse bevolking uitmaakt. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het werk van het bestuur en ziet toe op een stabiele financiële basis.

Scroll naar boven