Cultuurfestivals
Stichting Hilversum One organiseert twee jaarlijkse culturele events in Hilversum: Afrika Dag in mei en One Hilversum Festival in september. Op deze gratis publiek toegankelijke festival kan men genieten van verschillende culturen en verschillende kunstdisciplines, beeldende kunst, muziek, dans, ontwerp, eten en po√ęzie.

Afrikadag Festival vind plaats op zaterdag 28mei 2022 in de Oude Haven park

One Hilversum Festival vind plaats op zaterdag 3 september 2022 in de Oude Haven park

Cultuurparticipatie
Daarnaast zet Stichting Hilversum One zich in voor kinderen die dreigen achter te blijven, bijvoorbeeld door een taalachterstand, armoede of doordat zij (nog) niet gewend zijn aan de Nederlandse cultuur. Voor deze kinderen organiseert Hilversum One cultuurworkshops in samenwerking met Globe, IMC on Tour, Jeugdfonds Sport en Cultuur en de gemeente. Nadat de workshops zijn afgelopen, ondersteunt de stichting de kinderen om muziek- of danlessen te gaan volgen, samen met bovengenoemde partners. Door hun deelname aan cultuurlessen komen zij in aanraking met andere kinderen, ontdekken zij hun talenten en, wellicht nog belangrijker, kunnen zij op hun eigen manier kind zijn.

Cultuurondersteuning
De stichting ziet dat sommige nieuwe Nederlanders moeite kunnen hebben om zich thuis te voelen in Hilversum. De gebruiken en manieren van communiceren zijn niet altijd duidelijk. Hilversum One zet zich daarom in toenemende mate in om, samen met overheidsinstanties en andere partijen, Hilversumse inwoners en gezinnen wegwijs te maken in de Nederlandse cultuur.