Spring naar toolbar

Over Hilversum One

Stichting Hilversum One is een omniculturele organisatie, die zich als doel heeft gesteld, het verbinden van mensen door middel van kunst en cultuur. De stichting wil Hilversummers van verschillende culturele achtergronden, leeftijden en seksuele voorkeuren samenbrengen om zo meer begrip, kennis en samenwerking te creëren voor de diversiteit aan culturen binnen Hilversum. Dit betekent dat een gemeenschap wordt opgebouwd door sociale cohesie en dat is wat we in Hilversum ook willen bereiken als Stichting Hilversum One met ons projecten. Ons subdoel is om bij te dragen aan de kwaliteit van muziek in Nederland. We hebben een subproject genaamd Woke-entertainment, waar we fondsen willen werven voor stichting door lokale en internationale artiesten in Nederland te promoten. We hebben contact met andere grotere cultuurpodia en -festivals en met drie projecten die ons rechtstreeks met dergelijke artiesten laten werken.
Stichting Hilversum One is opgericht in 2016 en heeft als doel om mensen van verschillende leeftijden, afkomst, geslacht en seksuele geaardheid op een positieve manier samen te brengen. De stichting is opgericht door Siloyile Ndlovu uit Zimbabwe, die nu alweer 8 jaar in Hilversum woont. Siloyile studeerde financieel management in Zimbabwe, werkte daarna onder meer bij de Wereldomroep en is nu financieel manager bij de INHOPE, een stichting die wereldwijd strijdt tegen kindermisbruik. Naast het feit dat ze goed met cijfers kan omgaan, heeft ze ook ervaring met het organiseren van events, zoals ze in Kaapstad deed voordat ze naar Nederland kwam.
De andere bestuursleden zijn:
– Lei Ma: die een horecaonderneming runt en een geweldig netwerk heeft die hij inzet voor de stichting. Daarnaast is hij projectmanager voor een NGO in Hilversum die zich richt op het helpen de jeugd in China om een stem te hebben in hun land. Hij is homoseksueel en heeft een link met de LGBT-gemeenschap in Nederland
– Stella Nambuya: is een aanwinst voor de stichting door haar organisatietalent. Stella coördineert de vergaderingen en onderhoudt de contacten met derden, zoals de gemeente en andere fondsen die voor aanvullende inkomsten zouden kunnen zorgen.
Samen Siloyile Ndlovu, Lei Ma en Stellah Nambuya draagt we bij aan verbinding, begrip en kennis binnen alle culturele diversiteiten in Hilversum.
Daarnaast is er een Raad van Toezicht die bestaat uit twee Nederlandse vrouwen die een breed netwerk in Hilversum hebben waardoor we makkelijk contact kunnen leggen met lokale organisaties, en een Syrische man en een Marokkaanse vrouw die geworteld zijn in de moslimgemeenschap die een kwart van de Hilversumse bevolking uitmaakt. De raad van commissarissen helpt de directie bij het beheren en uitvoeren van de activiteiten.
Via gratis en publiek-toegankelijke projecten, brengt Hilversum One de verschillende groepen uit de Hilversumse samenleving op een positieve manier samen met culturele activiteiten als middelpunt voor sociale cohesie:
– One Hilversum Festival (5e editie)
– Afrikadag Festival(2e editie)
– Jeugd & Cultuur project (2e seizoen)
-Tropical Night(begint in 2020)
-Woke -Entertainment (begint in 2020)

Sponsorpacket

KvK-number: 66819245 – SBI-code: 94994